Fotoradionice za mladeIzložbe fotografija mladihDržavno natjecanje u fotografijiMeđunarodni fotografski doživljaj baštineProgrami za voditelje
Natječaji za mladeOstali natječaji
Izložbe u Umjetničkom paviljonu u ZagrebuHrvatska fotografija 2007.Hrvatska fotografija 2008.Hrvatska fotografija 2009.Tematske izložbeMeđunarodna izložba dječjeg likovnog stvaralaštva Lidice
Publikacije iz provedenih programa za mladeBiblioteka Hrvatski fotografiKatalozi natječajnih izložabaKatalozi tematskih izložaba
O savezuUstrojČlaniceNagrade i priznanjaDokumenti SavezaFIAPKontaktLinkovi


O savezuUstrojČlaniceNagrade i priznanjaDokumenti SavezaFIAPKontaktLinkovi

O savezu

Hrvatski fotosavez je nacionalni nestranački, nevladin i neprofitni strukovni savez fotografskih udruga i drugih pravnih osoba koje ostvaruju programe tehničke kulture u području fotografske djelatnosti, fotografskog stvaralaštva i fotografske tehnike.

Djelatnost Saveza obasiže razvitak i unapređivanje fotografije kao tehničke i umjetničke discipline, fotografske kulture i djelatnosti, te poticanje raznovrsnih oblika stvaralaštva u fotografiji, a osobito dio programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi i kulturi koji se odnosi na fotografsku djelatnost i stvaralaštvo.

Djelatnost Saveza je od značenja za razvitak i promicanje tehničke i fotografske kulture u Republici Hrvatskoj.

Savez je pravni sljednik Foto-saveza Hrvatske utemeljenog 27. ožujka 1949. godine u Zagrebu i povijesni sljednik Hrvatskog fotoamaterskog saveza osnovanog 11. lipnja 1939. godine u Zagrebu.

Djelatnost Saveza čine: poticanje, promicanje i usklađivanje ukupnih aktivnosti u fotografskoj djelatnosti; priprema i ostvarivanje zadataka u programu javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi i kulturi koji se odnose na fotografsku djelatnost, a posebice nacionalnih programa stjecanja izvanškolskog i izvannastavnog fotografskog znanja i umijeća, poticanja i promicanja fotografskog stvaralaštva djece i mladeži, prezentacije postignuća, promidžbe fotografske djelatnosti i fotografije, te međunarodnu suradnju; usklađivanje aktivnosti članica u razvitku tehničke kulture, fotografske djelatnosti i fotografskog stvaralaštva, ostvarivanju drugih ciljeva Saveza i zajedničkih potreba i interesa članica; skrb o unapređivanju stručnog rada i osposobljavanju stručnih djelatnika; unapređivanje dostignuća u fotografskoj djelatnosti i stvaralaštvu; obavljanje gospodarskih, društvenih i drugih djelatnosti te rješavanje drugih pitanja u skladu sa zakonom i programom svekolikih aktivnosti u tehničkoj kulturi i kulturi.

Članice Saveza u okviru Saveza razvijaju i promiču fotografsku kulturu, djeluju u odgoju i obrazovanju mladih, potiču i populariziraju dostignuća u području fotografije, ostvaruju međuklupske programe i štite vlastite interese i interese svojih članova.
Fotoradionice ZAGREB IZA

Zagreb, Vinogradska 14

Pokladni običaji Cetinske krajine
Izložba ´Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2017.´

Rovinj, Photo Art Gallery Batana, Trg brodogradilišta 2; otvorenje 28. listopada 2017.

Izložba fotografija ´Tragom Petra Hektorovića´

Muzej vučedolske kulture, Vukovar; otvorenje: petak 1. rujna 2017. u 18 sati